Март 21, 2019

Фурнир

image

image

Десет добри причини да изберете естествен фурнир

1. Фурнирът е естествена дървесина
Фурнирът не е и никога не може да бъде имитация на дървесина.
2. Фурнирът е екологичен материал
Специалното залесяване и отглеждане на нови гори осигурява възможност за отглеждане на нови дървесни видове. По време на растежа, младите дървета отделят голямо количество кислород (O2) и поемат и запазват токсичния въглероден двуокис (CO2), докато по-старите дървета отделят въглероден двуокис и поемат кислород. Постоянното презалесяване създава необходимия баланс и по този начин оказва положително въздействие върху парниковия ефект.
3. Фурнирът е икономичен материал
Фурнирът е най-икономичния начин да се използва ценния дървен материал. Повърхността на 16 шкафчета за спалня може да бъде произведена от фурнир, произведен от 1 куб.м. дървесина. На по-късен етап, такива мебели могат да бъдат лесно рециклирани и използвани за талашит.
4. Фурнирът осигурява издръжливост
Мебелите, изработени от масивно дърво не са толкова стабилни и издръжливи като мебелите от фурнир. Поради характеристиките на дървения материал, мебелите могат да се сцепят или изкривят. Мебели, направени от фурнировани МДФ плочи и шперплат гарантират повече стабилност и издръжливост. Освен това, те по-лесно се сглобяват и разглобяват.
5. Фурнирът е многообразен
Над 200 дървесни видове в цял свят могат да се използват за производство на фурнир. Различните технологии на производство и разрязване разкриват различната ивична или цветна структура на фурнира. Фурнирите подчертават красотата и невероятното великолепие на естествената дървесина.
6. Фурнирът е неповторим
Както всяко дърво, всеки лист фурнир е неповторим и абсолютно уникален.
7. Фурнирът е подходящ за различни цели
Фурнирът предоставя неограничени възможности за дизайн и може да бъде комбиниран с много други материали като стъкло, плат, стомана и други дървесни видове.
8. Фурнирът е ценен
Фурнирът придава на дребните неща от всекидневието ценност и индивидуалност.
9. Фурнирът е изразителен
Фурнирът създава атмосфера. Всеки фурнирован предмет, мебел или вътрешна декорация отразява стила на собственика и неговия вкус, който може да се простира от функционален до екстравагантен.
10. Фурнирът предлага комфорт в ежедневието
Фурнирът е естествена дървесина. Всички сетива го усещат. Топлината на дървесните повърхности създава усещането за спокойствие. Измеримо е и положителното въздействие на дървото върху стайния климат. Фурнированите предмети и мебели могат лесно да бъдат рециклирани и топлинно преработени.

Follow Me on Pinterest

Facebook

Посетители

В момента има 27 посетителя в сайта